В редакцията на Топ Преса постъпи следният апел в молба за публикуване! Ние го правим и заставаме зад каузата на хората!

Горещи думи! Жителите на село Ореше със сериозен официален апел към властта в Гърмен!

До Господин Кмета на Община Гърмен

До Господин Кмета на с.Ореше

До Председателя на Общински съвет Гърмен

 

М О Л Б А

От жителите на село Ореше, общ.Гърмен

 

, Уважаеми Господин Кмет на с.Ореше,

Уважаеми Господин Председател на Общински Съвет Гърмен,

Ние жителите на с.Ореше, от все сърце Ви молим, от чисто човешка нужда , като жители и гости на селото, които сме израснали в него ,въпреки,че много от нас не живеят в него , ние имаме къщи и имоти там, които посещаваме всяка събота и неделя , през цялото лято , децата ни са там при бабите и дядовците си .

Ние Господа властимащи, искаме да Ви уверим ,че всело Ореше има живот, селото не е на изживяване , а имаме идеи и желание да развиваме селото си , то е едно от най-хубавите  села в областта.

Ние ,като не живеем там, имаме родители ,които обаче са там , и се нуждаят от ежедневни грижи , но в селото ни , през последните 5-6 години не е положена една лента асфалт или да е направена каквато и да е било инвестиция  от страна на общината.

Мислим,че като нормални данъкоплатци и избиратели, не заслужаваме  това Ваше отношение  към село Ореше, и нас като жители и гости на двата избора за местна власт, сме подкрепили Вас- като кмет на населено място и като Кмет на Община.

Конкретната ни молба е да Ви помолим като начало за следните  спешни и неотложни неща , които са  от неотложните нужди на жителите- една линейка не може да стигне до селото, на погребение като се случи пак е трудно придвижването до гробището.

1.Ако е възможно да се направят поне две улици в селото ни – улицата от Бука до Плеването и улицата от гробището до центъра и самият център.

2.Молим, за Вашата защита от ВиК  – Гоце Делчев, не може да налагат глоби на обикновените хора от по 4000 лв., тези хора нямат финансовата възможност да ги заплатят , те са трудови хора , а не хора които крадат , за да се гаврят с тях.

Господа Кметове, ние не сме против хората от с.Крушево да имат вода , те повечето са наши роднини и бивши жители на с.Ореше ,но нека ВиК  – Гоце Делчев да си влезе в ролята , нужни са 100метра  нов водопровод  и ново водохващане , което с минимални средства  ще задоволим нуждите на двете села , а не сега  както е да има един хвърлен маркуч в един вир , маркуч и водопровод, който е изграждан от всички тези трудови хора , които сега биват глобявани  от ВиК , тези хора реално са собственици на този водопровод, те са го изграждали и сега да бъдат тероризирани от ВиК.

Вярваме, че чисто човешки ще подходите към нашите проблеми , заедно с местния кмет , и ще вземете ролята си на избрани от нас , управници, които да ни представляват и управляват .

Прилагаме подписите си в подкрепа на нашите искания.

 

С уважение:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене