Marriott влиза в България през Sheraton в Слънчев бряг и Банско

отелска верига Marriott влиза в България с два хотела в Банско и Слънчев бряг. Това се случва през бранда на гиганта Four Points by Sheraton. Първи беше открит обекта в Банско – в края на ноември миналата година. А на 11 юни последва официалното откриване и на четиризвездния морски хотел на първа линия.

Това е бившият хотел „Глобус“, а този в Банско носеше името „Стражите“. И двата обекта са част от портфолиото на Balkan Holidays, свързана с мажоритарния акционер в ПИБ и президент на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Това са и първите обекти Sheraton, след като брандът напусна София със знаковия хотел в центъра на града – сега Sofia Balkan Palace.“Въз основа на предпроектни проучвания се оказа, че Sheraton все още е една от най-разпознаваемите международни хотелски марки в България“, казва генералният мениджър на хотелите Four Points by Sheraton Банско и Слънчев бряг Игор Руге в отговор на въпроса защо американският гигант Marriott International, който има 31 бранда в портфолиото си, навлиза точно с Four Points by Sheraton. Това е марка за модерните и независими туристи и предлага модерен стил и комфорт, обслужване от най-високо ниво и достъпни цени, обяснява Игор Руге.

Световният гигант Marriott International се очакваше да навлезе в София през 2025 г. с едноименния си бранд до площад „Македония“, но проектът от собственика на сградата е в застой и все още на фаза строителство.

Изминалата и настоящата година глобално обаче се очертават успешни за високия клас хотели и търсенето им. И нови попълнения се очакват и в София.

 

На море и планина

„Българският пазар се възстановява от геополитическото въздействие на съседните страни и очакваме добър летен и още по-добър зимен сезон“, казва Игор Руге.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене