МОСВ решава колко пари да даде за Зоологическата градина в Благоевград

Около 7 млн. лв. отпуска МОСВ за реновиране на три зоологически градини в страната. Благоевградският зоопарк ще се конкурира за финансиране заедно със зоологическите градини в Кюстендил и София.

Днес бе представена финалната проектна разработка, с която Община Благоевград ще кандидатства за средствата пред ресорното министерство.

199 хил. лв. са средствата, използвани за разработването на идейния проект. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие, с малка част от Републиканския бюджет за регион в преход. Това уточни главният секретар на Община Благоевград, Десислава Витанова – Кехайова.

Според автора на проектното предложение, Руслан Сербезов, Благоевград има големият шанс да се сдобие с осъвременена зоологическа градина, отговаряща на европейските екологични стандарти.

Реновирането на зоопарка е крайно необходимо. Този процес би довел и до обновяването на екипа, който се грижи за цялостния облик на Зоологическата градина. Това пък е становището на нейния управител, д-р Крум Попниколов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене