Група общински съветници от ДПС – Гърмен, питат редица институции: Докога фирмата на олигарха Венци Амзов ще се подиграва с Гърмен?

222

До Главния прокурор на РБ До АДФИ гр. София До Министър председателя на РБ

До ДА“НС“ гр. София

Уважаеми Господа,

Очаквахме резултат от жалбата на г-н Руен Кирев, във връзка с действията на Минка Капитанова – Кмет на общ. Гърмен и нейният ин­тимен приятел – Венцислав Амзов от с. Абланица, зара­ди нарушенията в обществе­ните поръчки, но такъв няма.

Затова сега искаме с факти и ние да Ви покажем, как се работи в страната ни, и как цари абсолютно беззаконие и безвластие.

Наред с описаните в жал­бата на Г-н Кирев, абсолютни закононарушения на кмети­цата на Гърмен, не можем да си затваряме очите и за на­чина на строителството:ффф

В селата Рибново, Дъбница и Дебрен, където се ремон­тират улици по одобрен про­ект и финансиран от прави­телството на г-н Орешарски, се полага чакъл върху кал. Асфалтира се върху локви вода и кал, полагат се скари, на разстояние една от друга, вместо да се застъпват.

Там където се сменя во­допровод, вместо пясъчна подложка, както е по проект, се засипва с кал и камъни. Бетонираните улици не се подравня­ват пред­варително, както е по проект и вместо 12 см. дебе­лина на бетона се отливат бетон с де­белина 6-7 см. Поради тези при­чини, има вече напу­кан и из­ровен бетон, а е само на две седмици. Погледнете сним­ките, Ува­жаеми господа, те са от ремон­тираните улици.

Очевид­но ми­лионите, които предиш­ното прави­телство раздаде на общи­ните, ще потънат в джобовете на Минка Капи­танова и Венцислав Амзов, а проверяващите се прес­труват, че нищо не се случ­ва. Самият Амзов „на чаш­ка заявява, че за всичко си е платил предварително. Нека да се извършат необ­ходимите експертизи, за да стане достояние на общест­веността, кой и как краде в общ. Гърмен.

Естествено, че подписи под жалбата няма да има, от страх, но отговорът очаква­ме чрез Пред­седателят на

ОбС с.Гърмен.

С ува­жение: Група общин­ски съвет­ници от общ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене