Скандал между глобен инвалид и „Синя зона” – Благоевград!

васил тодоров

Васил Тодоров е инвалид заради заболяване на очите. Преди дни мъжът иска да паркира колата си на специалното парко място, за което има пропуск, издаден му от общината. Мястото обаче се оказва заето и мъжът паркира на обозначено такова в частта на „Синя зона“ и поставя инвалидния стикер.
– /Васил Тодоров/ Като нямаше места, нямаше как да я преместя след това, нямаше човек шофьор, който да ми премести колата, бяха паркирали други коли без разрешителни.

Минути по-късно от Паркинги и гаражи в Благоевград заключват автомобила със скоба, а мотивът е, че не е заплатено за престой съгласно Наредбата на общината.

– /Екатерина Миладинска/ Наистина колата е била в нарушение, тя е паркирана на непозволено парко място, без пропуск за живущ и той е бил санкциониран. В „Синя зона“ е престоял 3 часа със скоба и съответно репатриран след третия час.

Обяснението обаче не е удовлетворително за Васил. Убеден е, че правата му на инвалид с право на паркиране са нарушени. На същото мнение са и негови съседи.

– /Васил Тодоров/ Тези коли, които са без разрешително си седят на инвалидните места и никой не ги пипа. Трябва аз да подавам сигнал, което мисля, че не е редно – има си хора, които таксуват колите, които би трябвало да дадат сигнал.
– /Владимир Палангов/ Всички талони, които са на инвалиди, трябва да имат право да паркират на всякъде, където паркират и обикновените коли, след като няма място за инвалид. Ние сме тук три блока – тук има най-малко 20 човека инвалиди. Може ли целият паркинг да боядисате – не може да го боядисате.

Заради неспазване на задължителното изискване, благоевградчанинът е глобен със 119 лева. Мъжът смята да потърси правата си по административен път.

екатерина миладинска

владимир палангов

паркинг

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене