Николай Николов: Гладен съм за успехи! Амбициите ни Вихрен да е в професионалния футбол съвпадат

Новият старши треньор на Вихрен (Сандански) Николай Николов даде интервю пред официалния клубен сайт. Ето какво каза наставникът на санданчани:

-Господин Николов, с какви амбиции пристигате във Вихрен?
-Моите амбиции винаги са били да бъда на първо място в тази група. Амбициите на Вихрен също са такива, така че съвпадат. Хареса ми и на мен, и на ръководството, че имаме еднаква цел. Благодаря на ръководството за поканата да водя Вихрен – един от традиционните отбори в България.

-От няколко сезона Вихрен мечтае да се върне в професионалния футбол. Може ли да обещаете на футболната общественост в Сандански, че ще направите тази така мечтана крачка?
-Когато обещая нещо, искам да го изпълня. Трябват ми една-две седмици, за да видя каква е ситуацията в отбора. Искам да се запозная с футболистите, да видя с какво разполагам и от какво имаме нужда като попълнения. И тогава мога да говоря по-конкретно.

-Вие имате достатъчно опит в Югозападната Трета лига, която няма съмнение, че е трудно първенство. А за предстоящия сезон няколко отбора вече дават заявки за сериозна организация. Това притеснява ли ви?
-Не, защото когато има повече отбори, които се стремят за челното място, това те държи постоянно в кондиция. По-добре е да има конкуренция. А и така можеш да направиш повече грешни стъпки. Не ми харесва шампионат, в който два отбора са се откъснали в челото и след една грешка всичко отива по дяволите. Вярно е, че доста отбори стягат редиците и със сигурност ще бъде доста интересно.

-Познавайки добре футбола в Югозападната Трета лига и въобще в региона, със сигурност може да прецените мястото на Вихрен (Сандански)?
-Няма нужда от излишни коментари. Вихрен е отбор с традиции и заслужава да играе минимум във Втора лига. Благодетелят на клуба и цялото ръководство полагат доста усилия, които трябва да се отплатят в резултати. Разгледах базата – бяха направени още по-сериозни подобрения през изминалия сезон, а и познавайки основния двигател в клуба, съм сигурен, че нещата трябва да се получат.

-Звучите готов за работа?
-Имам глад за успехи, това ме кара да работя и да се развивам. Искам отново да изпитам удоволствието не само от победите, а и от крайния успех.

-Няма как да поговорим за селекцията – кои футболисти остават, ще има ли нови попълнения?
-Към момента имам уверение на ръководството, че всички опитни футболисти остават. Проведох няколко разговора и с тях, но повече детайли относно отбора ще имаме след седмица, когато се съберем за първа тренировка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене