Проектът „Светът е в нашите ръце“ обедини ученици от Разлог, Турция, Испания и Португалия

Делегация от 20 ученици и учители от Турция, Испания и Португалия гостуват на Професионалната гимназия по транспорт в Разлог – координатор по проект „Светът е в нашите ръце“.
Основната цел на проекта е да се насърчи чувството за споделена отговорност сред учениците за бъдещето на планетата, да се формира отношение към околната среда и климатичните промени, да се развият ключови компетентности в областта на екологичното образование и възпитание.
Днес делегацията беше приета от зам.- кмета на община Разлог Гергана Костова, която поздрави учениците и учителите им с полезността на проекта и пожела успешно реализиране на всички дейности.
„Всички ние силно вярваме във важността на обучението на следващото поколение относно проблемите на околната среда, – представи проекта директорката на училището Светлана Адамичина, – как да бъдат отговорни граждани и как да работят заедно, за да постигнем целта да живее в един по-добър и по-здрав свят.“
В изпълнение на дейностите по проект “World is in our hands” по програма Еразъм+, гостите от Турция, Португалия и Испания посетиха емблематични места от културно-историческото наследство на община Разлог и региона.
Професионална гимназия по туризъм получи акредитация от Програма Еразъм+, валидна до 2027 година, която ще предоставя директен достъп на училището до различни курсове и проекти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене