Работна среща за подобряване на водопроводната мрежа в Благоевград

Управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, инж. Мартин Петров, и кметът на Община Благоевград Методи Байкушев проведоха работна среща, на която присъстваха и инженерните екипи на двете институции.

На срещата бяха обсъдени конкретни дейности по подобряване на водопроводната и канализационна мрежа в града, както и реалната възможност за трайно решение на проблема с водоснабдяването на пет населени места в общината.

В момента „ВиК“ – Благоевград процедира проект за свързване на група населени места с градския водопровод. Целта е до следващото лято да се осигури нормално снабдяване с питейна вода в тези села.

На първия етап от проекта ще се осигури допълнителното водоснабдяване на селата Зелен дол и Долно Българчево, а на втория етап са включени още селата Бучино, Селище и Горно Българчево, като е предвидено и изграждане на помпена станция.

За всичко това е необходима промяна на Общия устройствен план, както и процедиране на Подробен устройствен план за новото трасе на бъдещия водопровод към населените места.
Управителят на дружеството, инж. Мартин Петров и кметът на Благоевград Методи Байкушев декларираха готовност за бързото придвижване на тежките и сложни процедури, свързани с реализацията на този важен проект, разработката на който се финансира от „ВиК“.

Заедно с инженерните екипи бяха обсъдени и текущите ремонти на ВиК мрежата в града и възстановяването на асфалтовите настилки след това.

В рамките на летния сезон ще бъдат подменени водопроводните мрежи на улиците “Христо Татарчев”, “Братя Миладинови” и “Мара Бунева”, които са заложени в инвестиционната програма на „ВиК“ – Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене