Видно е за пореден път синхрон между институции и граждани отново е труден. За това хората натоварват нас медиите и ние сме длъжни да реагираме. Пазете си бизнеса. Пазете си парите.  

Ексклузивно! Внимание! Фалшиви пари заливат Гоце Делчев и региона!

Проблемът е изключително сериозен. От няколко дни в редакцията на Топ Преса валят сигнали от институции работещи с банкноти, за системни случаи на фалшиви пари в района на град Гоце Делчев. Каса на „Изи Пей“ в града алармира, че вече има три случаи на фалшиви петдесетолевки, имало и единичен случай на столевка. Подобни са твърденията и на касиер в банков клон в града, който установил поне десетина купюра от по петдесет лева, от плащан е наместен крупен автотърговец. Същото е и положението на още две каси в държавни институции, които буквално по едно и също време сигнализират нас местната медия за подобни наличия на фалшиви пари. Изисква се повишено внимание и у търговци и у потребители. Медията ни се обърна към представители на МВР за коментар и становище по случая, но от там получихме информация, че има изключително малко регистрирани подобни случаи. „Когато някой установи, че му е платено с фалшиви пари, както вие казвате касиер, хване нереална банкнота от платец или търговец от клиент, случая се решава на място. Фалшивата банкнота се връща с уговорката „да се внимава“. Този който е получил плащане с менте пари, гледа тихомълком да се отърве от тях и така доста трудно може да се установи канала и произхода на тези престъпни средства за правене на реални пари. Липса съвест и практика да се алармира МВР при такива ситуации… „ коментират за Топ Преса от местното поделение на полицията. От своя страна гражданите и работещите с пари в тази сфера, признават, че не желаят да сигнализират полицията заради разправиите по този случай. „Давам ви пример. Преди време мой клиент ми плати с пари, в които намерих две фалшиви двадесетолевки. Сигнализирах полицията, полицай ме привика след дни и ми зададе въпроса „Как баш на теб ти се паднаха тези пари?“ Разправиите които си отворих след сигнала траеха поне месец. В последствие разбирам, че съм бил под наблюдение, щото такава била процедурата…“

Видно е за пореден път синхрон между институции и граждани отново е труден. За това хората натоварват нас медиите и ние сме длъжни да реагираме. Пазете си бизнеса. Пазете си парите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене