Трима нови общински съветника положиха клетва в Благоевград

С полагане на клетва от страна на трима нови общински съветника започна днешното извънредно заседание на Общински съвет – Благоевград. Припомняме, че две са причините, довели до промяна в структурата на местния парламент.

Първата от тях е свързана със заведени съдебни дела във връзка с проведените местния избори през есента на 2023 година. Тогава Ваня Алексиева и Антония Сивикова поискаха от съда да бъде направена проверка на изборните резултати, която на по-късен етап установи необходимост от промяна в състава на местния парламент. С решението на съда, а след това и с решение на Общинска избирателна комисия – Благоевград, двете дами влизат в Общински съвет на мястото на Крум Стоилов и Петър Андонов.

Втората причина касае избора на Ибраим Зайденов за народен представител в 50-ото Народно събрание. На негово място в Общински съвет клетва положи Исмет Узунов.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Община Благоевград и да работя за тяхното благоденствие“, казаха тримата нови общински съветника, след което подписаха и своите клетвени листове.

Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков пожела на новите общински съветници успешна работа. „И тримата от началото на мандата следяха изкъсо работата на Общински съвет, част от тях имат достатъчно опит в тази зала, така че вярвам, че много бързо ще се включат в работата. Желая им ползотворна работа в името на жителите на Община Благоевград“, каза той.

Тасков съобщи още, че Иван Станчев от групата на „Левицата“ е подал заявление, че напуска групата в Общински съвет, поради съществени различия. С това си свое решение Иван Станчев става независим общински съветник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене