Община в Кюстендил е против нови мини в Босилеградско

Общината в Кюстендил подкрепя днешния протест пред Министерството на околната среда и водите в частта му, че не трябва да бъдат създавани нови мини край границата между България и Сърбия. „Не подкрепяме протеста обаче в частта му, в която се иска оставката на министъра“, каза за Радио Благоевград, кметът на Кюстендил Огнян Атанасов.

Общинското ръководство е в постоянна връзка с министерството и настояваме за това природата в района да остане чиста и да бъдат спазени всички изисквания на закона. На този етап замърсяването не е стигнало до нас, каза още Атанасов.

Бъдещите намерения за нови мини в Босилеградско, Република Сърбия, застрашават сериозно природата и водите в област Кюстендил, алармират от сдружение „Балканка“. От сдружението твърдят, че е налице престъпно бездействие от страна на компетентната институция – Министерство на околната среда и водите.

По този повод от сдружението организират днес, от 10:00 часа, протест пред сградата на МОСВ, с искане на незабавната оставка на министъра на околната среда и водите – Петър Димитров.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене