Осъдиха кюстендилец, преследвал с бухалка трима

Районен съд – Кюстендил определи наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен в хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Обвиняемият А. В. / неосъждан / се признава за виновен в това, че на 15.10.2023 г. в гр.Кюстендил, на ул. „Ш…“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с изключителен цинизъм и дързост – на публично място преследвал с бухалка 3 лица, а след като те се укрили в лек автомобил, нанесъл удари с дървена бухалка по дясно странично огледало и преден капак на автомобила, карал ги да излязат от автомобила, крещял: „Елате бе! Кой си ти бе? Слизай, бе к…! Ела, слизай отвътре! – престъпление по чл. 325, ал. 2, пр. 2 и пр. 3 във вр.с ал. 1 от НК. Обвиняемият А. В. ще изтърпи наказание „Пробация” за срок от 6 месеца, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца, с периодичност два пъти седмично; „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца. Сторените по делото разноски са в размер на 589,20 лева за извършени експертизи, се възлагат на обвиняемия А. В. и същите трябва да бъдат заплатени по сметка на ОД на МВР– Кюстендил.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене