В 12 без 5: 150 членове на СИК в Благоевград са отказали да работят

Близо 150 отказа на членове на секционни избирателни комисии са били получени вчера в Районната избирателна комисия в Благоевград.

Две машини в Благоевградска област вече са извън строя. В тези секции в Благоевград в Сандански вече се гласува само с хартиена бюлетина. Общо 16 са жалбите до момента. Те са идентични и са за неправомерно гласуване с придружител – в Община Симитли и в Община Якоруда. Всички жалби към момента са оставени без уважение.

Мотивите на хората, които са се отказали от това да бъдат членове на СИК, според представители на Регионалната избирателна комисия е заради големия обем от работа, който е трябвало да свършат. Отказите им са започнали от 17 часа.

„Последната заявка за отказ е дошла на maila в 00:52 часа. Това за нас поставя въпроса какво ще се случи на изборния ден и какъв ще е резултатът от протоколите. Членовете се отказват когато видят колко много са книжата. От партиите подават нови имена на хора, които не са преминали обучение. Няма резерви. Около 20% от състава на секциите не са преминали обучение. Те са сменени в последните два дни”, каза представителят на РИК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене