В Петрич започна 22-рото издание на конкурса за млади изпълнители „Изгряват звезди“

В Петрич започна конкурса за млади изпълнители на забавна песен „Изгряват звезди“. Той ще продължи до 8 юни, а това е 22-то му издание. Това каза за БТА организаторът и ръководител на вокално студио „Сгушена звездица“ Таня Точева.

Участниците са около 100 деца от цялата страна, разпределени в пет възрастови групи. Председател на журито е Хайгашод Агасян, а членове са вокалният педагог Искра Милкова, проф. Етиен Леви и композиторът Светослав Лобошки.

Конкурсната програма днес започна с първа и втора възрастова група, а късният следобед на сцената ще излязат трета и четвърта възрастова група, както и вокални групи и дуети.

Всяка от трите вечери е посветена на композитор и днес ще бъде тази с песните на Хайгашод Агасян. По думите на Точева в страната единствено на този фестивал се правят такива концерти, посветени на наши популярни и известни композитори, чийто песни децата обичат да изпълняват. И това е едно от хубавите неща на „Изгряват звезди“, допълни тя.

Втората вечер ще бъде посветена на творчеството на Валентин Пензов, който през 2019 г. си отиде от този свят. Това е композиторът, който е написал едни от най-хубавите български хитове, каза Точева.

Последната вечер ще бъде на лауреатите на „Изгряват звезди“, където ще пеят отличените деца в тазгодишното издание на форума.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене