В Белица стартира проект за работилница за занаяти „Планински знаци“

На 26.04.2023 Г./сряда/ от 13.00 ч. в Залата на Туристически информационен център при НЧ “Георги Тодоров 1885“ гр. Белица на организирана пресконференция ще се проведе старт на Проект: „Работилница за традиционни занаяти „Планински знаци” , Договор № BGLD-1.007-0062-C01,

Водеща организация (кандидат) по проекта: НЧ „Георги Тодоров 1885“, Партньор 1 по проекта: Община Белица, Партньор 2 по проекта: МЕБЕЛ ИНТЕКС ООД -Белица.
Проектът се финансира по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи” чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. – Малка грантова схема – „Създаване на работни места , «Финансиран от Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм с приноса на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Управляващ орган Министерство на образованието и науката.

Общата цел на проект „Работилница за традиционни занаяти „Планински знаци” е насочена към мобилизиране на условия за оползотворяване на природния, културния и туристически потенциал на територията и наличния социален капитал за постигане на икономически растеж чрез създаване на нови работни места на територията на община Белица.

Специфичните цели на проекта включват:
– Насърчаване на дългосрочно безработни и неактивни лица от община Белица за активно включване в местния пазар на труда посредством дейности за обучение и осигуряване на заетост ;

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене