„Чиста Струма RUN“ ще се проведе в района на Кюстендил

Благотворителна обиколка със специално подбран маршрут по бреговете на реките Струма и Банщица, организира за пореден път на 23 юни сдружението „Чиста Струма“. Събраните средства от бягането ще бъдат вложени в регулярното почистване, сортиране и транспортиране на отпадъците от замърсените реки в района на Кюстендил.

Надпреварата и през тази година ще е в три дистанции от 10 км, 5 км и детско трасе с дължина от 2 км. Таксата за участие за двете по-дълги дължини е 30 лв. или пластмасови бутилки и кенчета. В инициативата през тази година се включва и организацията „5 km run”.

Организаторите припомниха, че през миналата година инициативата „Чиста Струма RUN“ привлече дарения в размер на 3500 лв., с които са подкрепени дейности за чисти български реки.

През последната година са били извадени близо 10 тона рециклируеми отпадъци от реките Банщица и Струма в района на Кюстендил, оказана е помощ за разделното събиране на пластмаса и алуминиеви кенчета в 10 кюстендилски училища, проведени са срещи на тема екология с десетки ученици и са почистени частично три незаконни сметища край селата Соволяно, Горна Гращица и Слокощица.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене