Братът на Бербатов стажант в Банско

Футболен клуб „Банско“ бе първо работно място за представител на най-известната българска футболна фамилия, след по настояване на знаменития си батко Димитър – Асен Бербатов премина треньорски стаж на стадион „Свети Петър“.
Пазена в тайна, специализацията стана възможна по време на последните месеци от престоя на най-добрите приятели на звездата начело на „козлите“. Именно след личната препоръка на Бербо Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков поеха „Банско“ през лятото на 2013 г., но в края на 2015-а подадоха оставки заради непреодолими различия с общинското ръководство на отбора. Почти цяла есен обаче с тефтер в ръка до 3-мата беше Асен Бербатов, който кара треньорска школа към БФС, опитвайки се да избяга от скандалния си имидж. Както е известно, срещу малкия брат се водят дела за разпространение на наркотици и шофиране без книжка и точно по тази причина стажуването му трябваше да бъде едва ли не инкогнито, с идеята да не се предизвиква излишен медиен интерес.
От друга страна, изборът на Бербо да прати малкия си брат тук никак не е случаен. Въпреки че още не притежава най-високия лиценз – „УЕФА Про“, и че за самия него „Банско“ бе дебют като старши треньор, Сашо Томаш е в час с последните тенденции в професията и мнозина вече му предвещават голямо бъдеще. Той и помощниците му ходиха на специализация в 3 от бившите тимове на Митко в Англия – „Манчестър Юнайтед“, „Тотнъм“ и „Фулъм“, както и в „Кристъл Палас“, и попиваха занаят от най-добрите.
Не е ясно дали Асен Бербатов ще идва и при новия треньор на „Банско“ Иван Атанасов, който има „УЕФА Про“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене