Истина е, че никой не може да се изправи срещу държавата, но също така е истина, че и държавата не може да се опълчи на народа

Елена Гулева: Време е за личен избор! Време е за ново начало! Време е!

Визитка: Елена Гулева е родена през 1981 г. в гр.Гоце Делчев. Тя е човек с разнообразен професионален път и има интереси в различни свери. Владее свободно гръцки и немски език.

 

Какви са Вашите лични каузи в коалиция ЦЕНТЪР и настоящата предизборна кампания?
-Аз съм на мнение, че всеки мислещ човек има своя гледна точка и разбира се, убеждения и ценности. Мисля, че като човек съм се изградила и съм запазила във времето ценностната си система. Преди всичко ние трябва да сме хора – добри, сърдечни, помагащи си един на друг, в услуга на себеподобните.
Представете си само един свят, в който всеки помага на ближния. Колко по-лесно и приятно би било, защото една услуга от моя страна към Вас , например, като да кажем един телефонен разговор, който за Вас в случая е важен, а на мен ще ми коства една минута време, но това би улеснило Вашият живот или нечий друг. Не е толкова трудно.
Знам, че света се променя глобално. Знам, че няма как да стоим на едно място, но някак си ми се иска да успеем всички да съхраним семейните ценности, добрия тон и контактите помежу си. За съжаление в последните години виждаме навсякъде грубост, агресия, арогантност, липса на уважение. Това е масово.Като започнем от улицата, минем през училищата, болниците, институциите и стигнем до политическата сцена. Е …на мен не ми харесва, не мога и не искам да се примиря, че възрастни хора биват бити, обиждани и какво ли още не. Нима не им дължим уважение, най-малко заради възрастта им? Е…не ми харесва децата на улицата да са толкова агресивни едни към друго.Е…не ми харесва, че липсва уважението към учителите в училищата.Не мога да приема факта, че едно дете ходи на училище с колан или чанта, която струва повече от една учителска заплата. Безкрайно ми е неприятно, когато си пусна телевизора да виждам уж „големи политици“, говорещи по абсурден начин. Най-малкото президенството е институция, към която ние като български граждани дължим уважение. Недопустим е този изказ и квалификации към президента, без значение кой президент е на власт. Недопустимо е! Недопустимо е просташкото говорене от кулоарите на парламента на нашия уж „политически елит“.

Каква е Вашата мотивация?
-Аз съм силно мотивирана и ще дам всичко от себе си да бъда активна част от ядрото на истинската промяна. Силно вярвам, че, ако повече хора с добри намерения, идеи и решения се съберат, за да работят за обща кауза, има надежда и ще има сигурен и позитивен резултат. Не мисля, че празните приказки и измислени каузи, които се правят от всички в политическите кампании, водят до нещо, а още по-малко до добър резултат. Аз лично помагам от дълги години на различни хора, с различни нужди и никога не съм го обявявала и няма да го направя. Когато човек прави нещо добро,каквото и да е то, той не го обявява. Този предизборен фарс – ще садим дръвчета 5 на брой, защото имаме политическа кампания, а ще изрежем след това горите, защото това ни е работата, или ще посетим Дом за възрастни хора с деменция да им дадем по една бисквитка, защото нали сме в политическа кампания, а след това ще ги неглежираме, защото това ни е работата. За мен това не е нормално.

Защо станахте част от екипа на г-н Васил Божков?

-Никога не се бях интересувала от личността на г-н Васил Божков. Разбира се, като всички бях чувала за него, но толкова. До момента, в който гръмна всичко около колекцията му. Информации имаше по целия свят и чужди историци недоумяваха как е възможно това. Тази колекция, без аналог, това са хиляди артефакти, събирани от всички точки на света и връщани отново в майка България. Това е колекция за всички нас, едно безценно богатство за целия български народ. Има много хора с пари, с много пари, но колко от тях купиха сграда, за да я превърнат в музея? Колко от тях отделиха неимоверно големи суми, безкрайно много от личното си време, за да направят това, което направи или по-точно искаше да направи г-н Васил Божков, преди да разграбят, разпродадат и унищожат всичко?Колко?

Колко от известно богатите хора в България опростиха 16 или 17 млн., за да не съсипят един емблематичен футболен отбор? Е, така се започна в началото, това ме ядоса и ме събуди. Реших, че искам да се включа в борбата срещу унищожението на България. Имах срещи с г-н Васил Божков и да, това че е много ерудиран, изключително умен и много уравновесен човек, не е мит. Да, умен е, много умен човек, достоен за уважение.
А от тук нататък, това което произведоха медиите, че е чудовище, което видите ли убива хора, изнасилва жени, ощетява държавата с милиони и какво ли още не, е това е мит. Мит, създаден от управляващата хунта, както той ги начира, създаден от тях, защото ги е страх. Да, страх ги е, защото за първи път на политическата сцена излиза човек можещ, човек знаещ, мислещ, който инициира нещо, което досега тук в България не се е случвало. А именно, едно политическо движение, което обаче не е политически проект, готвен предварително във времето. Не е като всички останали, които имат своята предварителна роля за разбиване на негативния вот. Този негативен вот, който те с години създават със своите лъжи и репресии.
За всички тези години на пагубно управление се наговориха толкова лъжи, че незнам кой може да ги преброи.Сигурно от този, който може да преброи морския пясък, дъждовните капки или дните на вечността. Време е! Време е за нещо различно!
Кажете ми колко сериозно звучи, че той е укрил 500 млн. данъци? Та, нали някой, ако дължи 1000 лв., ще дойдат на врата, за да си ги потърсят. А 500 млн. не са ги забелязали?! Стига. Колко сериозно звучи. Той е „убиец“. Е, като е, не мислите ли, че вместо да се изправи срещу управляващата мафия, не би ги убил? Това е човек, който е дал хляб и работа на десетки хиляди семейства.
Много хора казват и пишат по социалните мрежи, че „докато си е давал рушвети, нещата са вървяли.“ Реално не става въпрос за рушвет, а репресия от властимащите. Никой не се замисля, че може би той е искал да запази работните места на всички тези хиляди семейства, с идеята ,че всичко ще е временно и няма да е все така. В случая той ни дава ясен пример, че човек не трябва да свежда глава. Защото , ако погледнем глобално, принципът е един и същ. Едните, който наричаме корпоративен вот, отиват и гласуват под строй, за да не загубят работните си места, отново репресирани от същите властимащи. А другите, като г-н Божков, са направили грешката да се поддадът на този натиск, за да запазят своя бизнес и работните места. Нима това не е едно и също?

Истина е, че никой не може да се изправи срещу държавата, но също така е истина, че и държавата не може да се опълчи на народа. Ако българския народ повярва във възможностите си, ако бъдем разумни и единни, ще си върнем държавата обратно. Г-н Васил Божков го направи! Той се изправи! Нима той нямаше възможност да живее някъде другаде? Нима той не можеше да си го позволи?Но, не! Той се върна. Върна се, за да се бори срещу вредното и пагубно управление на държавата.

Какви са предизвикателствата пред Вас?
-Аз не мисля, че предизвикателствата са само пред мен. Те са пред всички нас.Мисля, че е крайно време всички ние да се изправим и да се борим за благото на нашите деца и Родината. Крайно време е.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене