Д-р Михаил Бащавелов се връща на шефското място в ОДБХ – Благоевград?

Д-р Михаил Бащавелов се връща на шефското място в Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Благоевград. Това става факт, след като спечели заведеното дело за уволнението си, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. На първа инстанция административният съд реши, че уволнението му е неправомерно. Решението на административния съд обаче може да бъде обжалвано пред ВАС. Д-р Михаил Бащавелов бе освободен от ръководната длъжност през април тази година с мотив, че не може да върши работата си поради болест.

„Доволен съм и очаквам нещата да се развият в положителна посока за мен. Дори и да има обжалване, се надявам съдът да вземе решение в моя полза и да се върна в Областната дирекция”, коментира д-р Бащавелов.

Припомняме, че Бащавелов бе освободен от поста със заповед на директора на Националната агенция по храните Пламен Моллов в края на април. Това се случи само ден след като Бащавелов се върна на работа след продължителен отпуск по болест.

През май тази година бе обявен конкурс за ръководното място в ОДБХ в Благоевград и надпреварата спечели Стоян Мавродиев.

Михаил Бащавелов бе почти 10 години начело на институцията, която отговаря за безопасността на храните, като за това време се смениха четири редовни и две служебни правителства и той оцеляваше неизменно на поста, независимо от политическата конюнктура.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене