Над 30 000 души чакат в Банско за Световната купа при жените

107558-bansko-ski-jeni

Над 30 000 зрители се очаква да изгледат на живо стартовете  за Световната купа в Банско (жени) през 2015 година, прогнозират организаторите, пише БТА. Повече от 20 телевизии и около 200 чуждестранни журналисти  ще отразяват събитието в курортния град. Банско приема кръг за Световната купа при жените за трети път. На 28 февруари е стартът на супергигантски слалом, а на 1  март ще се проведе и единствената алпийска комбинация през 2015 година (супергигантски слалом и слалом). Над 1000 души са ангажирани пряко или косвено в организацията на състезанието, съобщиха още организаторите.

Държавата определя като приоритет развитието на ски спорта в България и ще подкрепи логистично и финансово събитието в  Банско.

„Световната купа е най-важното спортно събитие в България  през 2015 година. Министерство на младежта и спорта има  ограничен ресурс за подкрепа на домакинства на големи  международни форуми, но Световната купа е приоритет за нас и ще  подкрепим това събитие. Ските имат социална значимост и е важно  младите хора да практикуват този спорт“, коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев на пресконференция в Гранд  Хотел „София“, организирана по повод събитието.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене