На вниманието на прокурор №1 на Дупница Даниела Гюрова: 70 коня на боксьора Анжело Момчилов от Дупница стъпкаха 25 дка жито на Стоян Васев, кметът на Големо село Васил Васев: Могат да убият и човек, стопанинът ми се закани с бой

Безнадзорните коне на дупничанина Анжело Момчилов буквално тъпчат хляба на арендаторите на земи в бобовдолското Големо село с набезите си над засетите с жито площи. Животните на Момчилов редовно разплакват земеделските производители в Дупнишко и Бобовдолско. Десетки хора са пропищели, но жалбите им в полицията и прокуратурата винаги удрят на камък. От Анжело хората треперят като от страшилище.

284-01- VASIL VASEV copy

Преди няколко дни животните унищожиха 25 дка житни посеви, собственост на Стоян Васев. След забележка на кмета на селото Васил Васев Момчилов отправил заплахи към Васев и последният се оплака в прокуратурата. „Сагата с конете на Анжело Момчилов продължава. Конете му постоянно са без пастир, пасат в блоковете на полето и тъпчат реколтата. Всичките шестима арендатори на земеделски земи в Големо село са пропищели от Анжело. Най-фрапантният случай напоследък е от 7 декември. В неделя в местността Османов дол имаше около 70 коня, които са унищожили 25 дка жито. Когато направих забележка на Момчилов за това, той влезе в пререкания с мен. Заплашва със саморазправа. Затова потърсих съдействието на полицията в Бобов дол. Подадох и жалба в прокуратурата.

240-01-daniela gurova copy

Положението е нетърпимо. Анжело Момчилов се държи агресивно и нагло, сякаш цялата Бобовдолска община е негова”, заяви Васил Васев. Управникът на Големо село обвини кмета на община Бобов дол за случващото се с обработваемите площи в землището на Големо село. „През 2013 г. пак имаше подобен случай и писахме жалба до прокуратурата. Тогава беше издадено наказателно постановление и кметът на общината Кирил Станчев трябваше да състави акт на Момчилов по общинската наредба и да го глоби, но той не си свърши работата. Анжело си получава европейската субсидия за конете, а арендаторите губят”, допълни Васев.

Припомняме, че в края на октомври миналата година животните на Анжело Момчилов, който е боксьор, възпитаник на бившата школа „Моката” в Дупница, бяха опасли и стъпкали над 50 декара с пшеница и американска царевица (сурго) на арендатори на земеделски земи в Големо село. Потърпевши тогава бяха отново Стоян Васев – синът на кмета Васев, и Борислав Димитров и неговият баща. Въпреки подадените сигнали до институциите конярят до ден днешен оставя без пастир животните, които унищожават нивите.

Миналата година Анжело Момчилов подари на съпругата си супер луксозен фризьорски салон. Той се превърна в един от най-заможните дупничани. Живее в една от най-хубавите къщи в града, съсед е на екскмета Първан Дангов.

Снимките:

1 Анжело Момчилов

 

2 Васил Васев

3 Даниела Гюрова

Вестник: Вяра

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене