Делян Пеевски изпревари по рейтинг Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов – срив на ПП-ДБ

Лидерът на ДПС Делян Пеевски изпревари по рейтинг съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев и лиддеръ на ДБ Христо Иванов.

 

Това сочи най-новото изследване на агенция Медиана. То е проведено в периода – 12-18 май 2024 г. сред 978 души (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

 

Президентът Румен Радев остава на първо място с 54 на сто подкрепа. След него е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 33% одобрение.

 

Лидерът на ДПС Делян Пеевски бие по рейтинг Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев и Атанас Атанасов.

 

Доверието в Делян Пеевски расте и вече е 15%. Това е близо два пъти и половина в повече от досегашните рейтинги на лидера на ДПС.

Действията на Кирил Петков се одобряват от 14 на сто от хората  у нас, зад Асен Василев и Христо Иванов застават 13%, зад Атанас Атанасов – 9 на сто.

 

На въпрос на Епицентър. бг за причините в промяната в класацията Кольо Колев заяви, че се отчита изключителна мобилизация на ДПС,  влиянието на Пеевски расте. В същото време ПП-ДБ и лидерите на тази формация са непрекъснат спад и тази тенденция се очертава да продължи.

 

ГЕРБ остава първа политическа сила за изборите на 9 юни. За партията на Борисов заявяват, че ще гласуват над 27% от избирателите.

 

Според Медиана обаче предстои голяма надпревара за второто място, където разликата между „Възраждане” и ДПС е в рамките на статистическата грешка.

 

ПП-ДБ вече се сринаха до четвърто място.

 

Проучването е проведено в периода – 12-18 май 2024 г. сред 978 души (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене