Какво се случва в Югозапада! Как Елка издъхна на зъболекарския стол

61-годишна жена издъхна в стоматологичен кабинет в Благоевград, Елка Т. от Кочериново почина пред очите на лекуващия я стоматолог, който е сред най-известните в областния град. За случая съобщихме по-рано днес. Ето какво разбра Struma. com по случая. Пациентката е пристигнала в кабинета на докторката преди 18 часа вчера. Била във видимо добро настроение и здраве. Започнали да си говорят и по нищо не личало, че жената има някакъв проблем. Лекарката поставила упойка, за да проведе спокойно лечението си и сред изричното настояване на пациентката.

Минали 20 минути от упойката, лекарката работила  и изведнъж жената изхъркала. Незабавно стоматоложката извикала спешен център и започнала да прави сърдечен масаж, през цялото време поддържала връзка с реаниматор от частната болница, който я съветвал да не спира с масажа до пристигането на спешните медици. Спешният екип пристигнал за около 12 минути, продължили с масажа, инжектирали адреналин, но напразно.

Елка, която е работила като банкер, издъхнала. Битката, която лекарката и спешните медици водили за спасението на жената продължила над 20 минути. Оказало се, че жената е имала сърдечен проблем, лекувана е, според близките и, които нямат никакви претенции към лекуващия стоматолог, познавайки здравословното състояние на Елка. Нелеп инцидент, който ще нанесе сериозна травма върху медика, пред чийто поглед е издъхнала жената.

Очакват се резултатите от аутопсията на Елка, които ще установят точната причина за смъртта. Според медици най-вероятно се касае за инфаркт. Те обаче са категорични, че количеството упойка поставена на пациентката е достатъчно малко, за да се стигне до летален изход. Полиция и прокуратура изясняват подробностите около злощастния инцидент

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене