ВИДЕО: Володя Стоянов посвети албум на 1000 годишнината от смъртта на цар Самуил

 

10860480_10206087086442686_1514829724_o

Два диска с общо 26 песни възпяват героизма на българите, любовта и родината. Първият видеоклип е на заглавната песен „От Църни Дрин до Църно море“.

Володя Стоянов посвети албум на 1000 годишнината от смъртта на българския цар Самуил. Два диска с общо 26 песни възпяват героизма на българина, любовта и родината. Сред песните има авторски произведения на Володя Стоянов и автентични народни песни.

Заглавната песен е „От Църни Дрин до Църно море“ и възпява героизма и гордостта на българските владетели и бранители на българщината. Конкретният повод за написването на песента е годишнината от смъртта на великия цар Самуил, която отбелязваме тази година, но в текста се споменават и имената на други български владетели, на авторите на българската азбука и книжнина.

„От Църни Дрин до Църно море един народ свойте песни пее.“, казва в текста Войводата Володя Стоянов и призовава: „О, неразумни и юроде, чети, за да знаеш, пей, за да помниш свещения български език и песни, останали вечно живи още от Брегалнишката мисия на Св. Кирил Философ.“10853887_10206087071482312_2139604397_o

Заглавната песен вече има видеоклип, който бе заснет на историческата българска крепост Кракра в Перник, където българският велможа и началник Кракра, живял по времето на цар Самуил, отбранява геройски Пернишката крепост и нанася две поражения на византийския император Василий II. Във видеото се виждат и емблематични местности от българското Черноморие – величествената гледка на Карадере, както и старините на Несебър. Внушително е присъствието в клипа на артистите от популярната формация „Майсторите на танца“, които влизат в настроението на песента и с елементи от танц засилват внушението за героизма и силата на българския народ. Клипът бе заснет от Продуцентска къща „ЕНИ филм“.IMG_8179

Двойният албум на Володя Стоянов съдържа и много песни, посветени на любовта и на красотата на българската жена, народни песни, сред които „Продават се, мамо, белите манастири“, „Що ми е мило, ем драго“, „Не се карай, стара ле майко“ и др. Типично за свободата на своето творчество, Володя Стоянов не се ограничава в един музикален стил и включва песни с латино и поп елементи.

Подготвят се клипове и на още песни от албума.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене