Обединения Демократичен Блок – Дупница

Георги Георгиев е председател на СДС – Дупница. Завършил е право в ЮЗУ – Благоевград. Понастоящем работи като мениджър в областта на финансите. Втори в листата за кандидат – общински съветници от ОДБ – СДС.

Georgi_GeorgievЗащо избрахте отбора на ОДБ – СДС?

– СДС участва в Обединения Демократичен Блок от 2013 г. За времето на своето съществуване блока се утвърди като автентична местна организация. И макар, че по различни причини част от участниците напуснаха, а други се присъединиха, ние оставаме единни в общата цел – победа на местни избори 2015г. Победа, защото показахме, че сме най-добре подготвени за управлението. Победа, защото за тези години не предадохме нито веднъж интересите на Дупница и дупничани. И независимо от „крясъците” на нашите опоненти и вляво, и вдясно, винаги спазвахме нашия основен принцип. А той е да подкрепяме всичко добро за общината и да се противопоставяме на лошото. Както се противопоставихме на увеличаването на кредитите за общината, на лоши практики и много други.

С какви очаквания тръгвате към избори 2015?

– Очаквам много добри резултати. Хората вече ни познават и ни вярват. Инж. Костадин Костадинов се утвърди като водач на блока и като честен политик. Листата ни за съветници, съставена от отлични специалисти, знакови политици и много млади хора предопределя успеха ни. Няма по-балансирана листа сред всички кандидати. Вярвам, че ще успеем.

Иван Раков е завършил маркетинг в УНСС – София . Работи като мениджър на една от най-големите търговски фирми в Дупница. Женен, кандидат за общински съветник, трети в листата на ОДБ – СДС, част от гражданската квота в коалицията.

Ivan_RakovЗащо избрахте отбора на ОДБ – СДС?

– Избрах ОДБ – СДС, защото вярвам на хората от блока. С част от тях се познавам отдавна, истински приятели и добри хора. С останалите се запознах по – скоро, но впечатленията ми са отлични. И най-важното – в нашата коалиция няма началник, няма командир. Всички хора участват заради убеждения, а не с користни цели. Решенията се взимат колективно, предимно с консенсус. Лично аз реших да се включа, защото считам, че е време по-младите хора също да се включат в политиката. С нашата енергия и хъс, ние ще помогнем за справяне с проблемите на общината.

С какви очаквания тръгвате към избори 2015?

  • Очаквам отлично представяне. Това означава инж.Костадинов да стане кмет на общината, а ние да влезем голям брой съветници. Хората масово не одобряват сегашното управление, а и Бойко Борисов каза да спечелят по-добрите кандидати.

Румяна Гиргинова по професия е учител. В момента е директор на ОУ”Евлоги Георгиев” – Дупница. Омъжена, с две деца. Четвърта в листата на ОДБ – СДС, част от гражданската квота в коалицията.

Защо избрахте отбора на ОДБ – СДС?

– Основната причина, заради която приех да се включа е факта, че ОДБ – СДС поставя като първи приоритет развитие на образованието. Не случайно, в листата има четирима учители. И аз, като дългогодишен учител и директор, не мога да не подкрепя подобна инициатива. Всички знаят и виждат огромните проблеми, които има в системата. И само с общи усилия можем да ги решим. Надявам се, че има с какво да бъда полезна.

С какви очаквания тръгвате към избори 2015?

– Местните избори са предимно мажоритарни. Хората в Дупница се познаваме добре и знаем кой кой е. Отбора на ОДБ ще се борим за победа. Но не на всяка цена и не с всички средства. Нека хората изберат най-добрия.

Инж. Георги Янков Георгиев е завършил МЕИ – София, специалност Машиностроене. В момента е управител на частна фирма. Бил е три мандата общински съветник от СДС, председател на постоянната комисия по икономическа политика в общински съвет – Дупница. Женен, с две деца, пети в листата за общински съветници от ОДБ – СДС.

Georgi_YankovЗащо избрахте отбора на ОДБ – СДС?

– Защото СДС е моята партия. Защото ОДБ е автентичния десен проект, наследник на славните дупнишки демократични сили. Днес виждаме много „нови” политици. Някои от тях с чисти, други с користни цели. Но всички вкупом кандидати за власт. А никакво чувство за мярка, за реално самомнение. Опростачването и принизяването на политическия тон, включването на всевъзможни анонимници във властта, доведе до измамното чувство, че едва ли не всеки е „достоен” и всеки „става” за общински съветник. Аз съм бил председател на най-тежката комисия в местния парламент, знам проблемите и решенията в детайли. И пак се питам с какво ще бъда полезен. И точно тук е отговора на Вашия въпрос – в ОДБ са събрани заедно опита и енергията. Опита на настоящи и бивши общински съветници и енергията на млади, но успешни хора. Не мога да не изтъкна и изключителната експертиза на инж.Костадин Костадинов, който доказа, че е най-подготвения политик сред досегашните съветници. И не случайно стана председател на Общинския съвет.

С какви очаквания тръгвате към избори 2015?

– Категорична победа!

Стефан Чавеев е учител, бивш директор на ОУ „Неофит Рилски”. Основател на Международния фестивал на мъжките хорове „Свети Иван Рилски“, единствения дупнишки фестивал, който е част от календара на Министерството на културата. Член на много неправителствени организации. Шести в листата на ОДБ – СДС, част от гражданската квота.

Stefan_Chaveev

Защо избрахте отбора на ОДБ – СДС?

– Бях поканен от инж. Костадинов и не мога да му откажа. А не мога да му откажа, защото с работата си в общинския съвет той доказа, че милее за културата. За пример ще посоча, че той осигури 2500лв лични средства за хоровия фестивал, без да се афишира или парадира. Но това е най-малкото. Много разчитам общината най-накрая да обърне по-сериозен поглед към културата в Дупница. За да можем да излезем от мимикрията и да се правят все по-стойностни мероприятия.

С какви очаквания тръгвате към избори 2015?

– Не съм политик, още по-малко анализатор. Искам и мога да помогна в областта на културата и образованието. От там нататък, нека хората преценяват. Глас народен – глас божи.

Кристина Христова има бакалавърска степен по „Бизнес администрация, маркетинг и проучване” в Нов Български Университет и магистърска степен по „Маркетинг”. И.д. Председател на ББЦ – Дупница. Омъжена, с едно дете. Седма в листата за съветници на ОДБ – СДС.

Kristina_Hristova
Защо избрахте отбора на ОДБ – СДС?

– ББЦ участва в ОДБ от създаването му. А и аз твърдо споделям ценностите и идеите на блока. Време е за промяна и промяната ще дойде с нас. Защото ние сме местна, антисистемна организация, не робуваща на лични, политически или икономически догми. Целта ни е точна и ясна – само най-доброто за общината. А не например да ни спускат директиви от централи и тайни офиси. Както например бе проекта „ЛАФКА”. Или пък политика на инат, демонстрирана от ляво. Ние не се крием зад гърба на популярни хора от спорта или културата и не случайно в нашата листа няма спортисти или артисти, или хора на изкуството. Не че не ни подкрепят или харесват. Защото ние не искаме „да се изкатерим по гърба” на популярни хора, които след това да захвърлим. Политиката е за политиците и експертите. Ние, чрез досегашните общински съветници, доказахме, че можем. И заслужаваме да получим народното доверие.

С какви очаквания тръгвате към избори 2015?

– Тръгваме с очакване за много добро представяне. Но не можем да подценим силата на нашите опоненти. Казвам опоненти, не противници или врагове. А пропагандата на управляващата партия, платена с нашите, общи пари, е все по-шумна. Все по-крайна. Политика на разделение, на лагери. Политика на отрицание и компромати. „Колкото по-шумна е пропагандата, толкова по-зле живее народа”, казва немски философ и политолог Вилхелм Швебел. И това определение важи в пълна степен за Дупница, като да е наш съвременник. И затова ми се иска да вярвам, че хората ще съдят и ще отсъдят най-точно кое е добро и кое не за общността, в която живеем.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса /от 25 Септември до 01 Октомври 2015 г./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене