Нинова обяви: БСП е готова да се жертва за България

В старата пленарна зала БСП събра социалисти, за да обявят обединената лява Алтернатива.

„Неравенствата растат. Увеличава се броят на работещите бедни“, се посочва в декларация на столетницата и обединените патриотични, екологични, центристки партии, движения и организации. Те се обединяват в разрешаването на демографската криза чрез спешни мерки в здравеопазването и образованието. Те се обявяват още за конкурентна икономика чрез реиндустриалозация.

Левите виждат на преден план ролята на държавата и се обявяват срещу безпринципните сглобки. Алтернатива има, обявяват те и призовават хората да изоставят апатията. Обединението е за достойна България в мирна Европа.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе посрещната с аплодисменти. Това е светъл празник, изтъкна червеният водач. Този ден е исторически важен, сподели тя. Днешният свят ни изправя пред нови и съвременни предизвикателства, притеснена е Нинова. 26 души в света владеят 50% от благата на човечеството. Тя е недоволна, че има ново понятие „работещи бедни“. Тя е притеснена още как технологичната революция ще отнеме работни места. За да има прогрес, в основата на всичко е икономиката, подчерта още Корнелия Нинова. Започнаха да се сриват икономики, акцентира тя.

Левите и патриотични организации са призвани да дадат отговор на тези предизвикателства. БСП нямаме претенция, че сме единствени и незаменими, изтъкна тя. Не сме сами, имаме нужда от вас, обърна се тя към събралите се в залата.

Не се продадохме на това, което е завладяла България, заяви още Корнелия Нинова. Понесохме много, защото битката с мафията е жестока, допълни тя и обясни, че мафията разделя. Държавата ни се намира в изключително тежко състояние, смята лидерът на БСП. Битката ще бъде тежка и неравна, смята Нинова и обясни, че БСП е готова да се жертва в името на България. Ще успеем, защото сме българи. Напред и Победа, пожела лидерът на социалистите.

Част от партиите, които влизат в новото ляво обединение, са МИР, Социален хуманизъм, Екогласност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене