Православен център към Неврокопска митрополия организира малки добрини преди Великден

Днес в двора на храм „Св. пророк Илия“ с. Рилци деца изработиха сувенири по повод предстоящия празник Възкресение Христово.

Събитието бе организирано от Православния център на Неврокопската митрополия, съвместно с ученици от СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград.

Готовите детски творения ще бъдат подарени в навечерието на празника на хората в Домовете за социални грижи в кв. „Струмско“, с. Падеж и други, с надеждата да се направи специален за тях предстоящия Великден. В домакин на инициативата се превърна отец Георги Кацаров.

Тематично бе избран днешният Велики вторник, поясни Емилия Дафкова от Православния център на Неврокопската митрополия и водещ на рубриката „Вяра надежда и любов“ в ефира на Радио Благоевград.

„Велики Вторник е известен с това, че Христос отново е бил сред народа и поучавал хората как трябва да бъдат в обществото и една от неговите проповеди е именно свързана с благотворството, затова и ние днес се опитахме да възпитаваме това качество у децата, желание да благотворят, да дават. Както е казал Спасителят – не да отделим от излишъка си, а да дадем нещо от себе си, да се лишим от нещо и да го дадем на другите“, каза Емилия Дафкова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене