Започнаха срещите „На ТИ“ с кмета в Разлог

Започнаха срещите „На ТИ с кмета“, първи вълнуващ диалог с учениците от Професионална гимназия „Никола Стойчев“ Верен на своята политика, че всеки граждански глас, особено на младите, има значение за развитието на община Разлог, започнах срещите с учениците и абитуриентите.Вчера, в Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“, се състоя първата ми среща с учениците, която се превърна в диалог за приоритетите на община Разлог, за големите проекти, за естеството на работата на кмет на една община. Младите хора се интересуваха от сроковете за реализирането на спортната зала в Разлог, обновяването на парк „Саровица“, как се постига ръст в развитието на туризма, визирайки село Баня, научиха как се управлява община Разлог.

Кметът не е професия, това е избрана по демократичен път длъжност. – споделих аз и запознах учениците със своите задължения и със смисъла на управлението. Открито и честно говорих за голямата отговорност да се развива община Разлог, да се ръководят и реализират големите проекти, трудностите, пред които се изправяме и решаването на проблемите.

Първият час „На ти с кмета“ скъси значително дистанцията между мен и учениците, младите хора показаха съпричастност към проблемите и със сигурност ще знаят как да участват по-активно в живота на Община Разлог, а ние да определим вярно младежките политики. Самостоятелните разговори след срещата са добър знак за провокиран интерес и вяра, че пътят към доверието на младите е труден, но благодатен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене