Евродепутатът Асим Адемов бе специален гост на ПМГ „Яне Сандански“

Евродепутатът Асим Адемов бе специален гост на ПМГ „Яне Сандански“, където се срещна с ученици и учители.

Събитието бе провокирано от интереса на младите хора към Европейския съюз и неговото функциониране. От първа ръка те можаха да получат урок по гражданско образование, а лектор да бъде действащо лице в европолитиката.

Така ученици и учители разбраха повече за механизмите, чрез които функционира ЕС, а също така научиха за работата на евродепутата Адемов в Брюксел, Страсбург, а и в България, където непрекъснато се среща с хора, които споделят пред него проблеми и идеи за решения.

От своя страна учениците на ПМГ „Яне Сандански“ задаваха въпроси по интересуващите ги теми, като основно внимание бе отделено на бъдещите проекти на Европа, свързани с образованието, а и на различните европейски програми. Те не подминаха въпроса с Брекзит, бежанците и други наболели проблеми.

Асим Адемов отговори на всички въпроси, като коментира евентуални варианти и мерки, които се обсъждат в Европарламента по отношение на дискутираните теми.

Той не скри своята радост от активната гражданска позиция на учениците и демонстрираните от тях знания, показващи интерес към бъдещето и ангажираност към неговото подобряване.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене