Честват Седмица на книгата в Белица

ПЪРВИ ДЕН ОТ традиционната седмица на детската книга и изкуствата за деца, която вече 31 години в края на м. април събира в центъра на красивия град Белица талантливи деца и младежи, които с усмивка, жизнерадост, творчески заряд и даровитост превръщат малкото планинско градче в пъстроцветна градина.


С „Приказка за водата“ – драматизация посветена на Международния ден на водата, с богата литературно-музикална програма, ученолюбивите и талантливи деца от ОУ „Пейо Яворов „ с Горно Краище откриха седмицата на детската книга и изкуствата за деца.
На сцената, малчуганите показаха завидни духовни постижения и обогатиха публиката с творческите си изяви.


Те вече знаят, че театърът е изкуство в комбинация от много други изкуства – литература, музика, танц, художествено изкуство. Всичко това ги учи да приемат различията и да откриват красотата на душата, да общуват свободно и да формират отношения с всякакъв тип хора.
Благодарим за участието мили деца ! Бъдете здрави и не забравяйте, че знанията тръгват от КНИГАТА!


Благодарим на учителките Джемиле Калъч, Гергана Кокарешкова и Хатидже Муса за безспорните качества, положените усилия и впечатлителната програма !
За участието си учениците получиха топки за момчетата, обръчи за художествена гимнастика за момичетата и лакомства осигурени от Община Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене