Джамбазки събира доброволци да помагат на възрастните българи

Уважаеми, от началото на седмицата обсъждам със съратници една идея, вчера чух нещо подобно и на заседанието на Министерски съвет. Във време на изпитания и напрежения ние, българите, трябва да покажем национална солидарност и грижа за сънародниците ни. Успоредно с усилията и мерките на изпълнителната власт всеки от нас може и трябва да покаже личен пример, спокойствие, грижа за ближния, за по-слабия, за уязвимия.

Това написа във „Фейсбук“ заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. Ето какво споделя още той:

Най-застрашени в момента са възрастни, самотни, хронично болни хора. И точно те са принудени да пътуват в масовия транспорт, да се редят по опашки или да се струпват в затворени помещения. Тези наши сънародници точно сега имат нужда да им подадем ръка.

Затова Ви питам – кой от Вас би станал доброволец, който да напазарува, плати комунални сметки или да свърши нещо на уязвим сънародник в нужда?

Точно в трудни моменти ние, българите, сме доказвали, че можем да сме солидарни, единни и силни.

Обсъдих идеята с младежите от ВМРО – има пълна подкрепа и готовност, но ще трябват и още доброволци.

Разбира се ако се стигне до осъществяване на тази идея, тя ще бъде в пълен синхрон и координация с отговорните медицински и административни власти.

Всеки е добре дошъл. Добре дошли са и младежки организации, спортни клубове, съсловия, групи по интереси. Не ме интересуват „класа, пол, занятие“, нито политически убеждения, тук говорим за това, че днес българи трябва да помагат на българи.

Има ли желаещи?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене