Александър Мацурев обясни защо се оттегля от надпреварата за кандидат-депутати

В пост на личния си профил в социалните мрежи лидерът на ГЕРБ-Банско Александър Мацурев обясни защо се оттегля от надпреварата за депутати на 9 юни. Ето какво написа той:

„Идва момент, в който човек трябва да заеме позиция, която нито е безопасна, нито политична, нито популярна, но той трябва да я вземе, защото съвестта му казва, че така е правилно.“
Думите са на гениалния хуманист Мартин Лутър Кинг и винаги, когато съм ги препрочитал, съм знаел, че точно това верую е и моята причина да се занимавам с политика. Винаги дълбоко в себе си съм приемал, че основната мисия на всеки, захванал се с работа в полза на обществото, е точно тази – да отсява обществено значимото от личното.
Знам, че в ГЕРБ сме хора, които отстояваме обещаното и работата в полза на общесвото е не само наша кауза, а мисия.
Затова искам отсега, още преди началото на предизборната кампания да заявя, че по мое лично решение оттеглям кандидатурата си за предстоящата надпревара за 50-то Народно събрание, като кандидат за депутат. Причитата за това е прозаична – вярвам, че като общински съветник и общински координатор на ПП ГЕРБ в Община Банско в момента мога да съм най-полезен за общата цел – заедност, спокойствие и сигурност!
Вярвам, че заедно ще постигнем онова, за което и аз персонално съм работил през дългата си политическа кариера, в която два пъти съм бил и част от парламента.
Знам, че и този път ще направим верния избор, а ПП ГЕРБ ще запази своето водещо място в региона, защото именно нашата партия е доказала през годините, че е единствената, която работи реално за благото на хората.
Продължавам да работя активно за висок резултат на изборите за коалиция ГЕРБ -СДС и разчитам на вашата подкрепа. Убеден съм, че сега не е време за дребни политически боричкания, а е момента да си отвоюваме обратно държавата.
Защото е важно!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене