Ненчев се отрече от Кънев и благодари на ГЕРБ

Военният министър Ненчев се отрече от Радан Кънев и се врече във вярност на ГЕРБ. Това е резултатът от 15-минутната среща между ПГ на ГЕРБ и министъра, предизвикана от думите на Радан Кънев, че само Ненчев и външният министър Даниел Митов са гаранти за евроатлантическата ориентация на страната, пише „Стандарт“. Изказването на лидера на ДСБ първоначално разгневи Борисов, а след това и депутатите му. „Поискахме от него да потвърди дали е лоялен“, обясни Валентин Радев.

Ненчев пък увери, че е благодарен на групата на ГЕРБ в парламента, лично на премиера, с когото работели чудесно. На закритото заседание на групата стигнал по-далеч – разграничил се от Радан Кънев, извинил се за думите и дори казал: Аз съм ваш министър. Същите думи обаче „Аз съм вашият министър“, каза и пред делегатите на Националното събрание на ДСБ през март, напомниха от партията на Кънев.

Веднага след края на срещата Ненчев влезе да си изясни отношенията с Кънев. Пред Стандарт лидерът на ДСБ не скри разочарованието си от предателството на министъра, но лаконично каза само, че това са вътрешни отношения на мнозинството.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене