Кметът Байкушев се отказва да строи социален комплекс в квартал Струмско

Жители на квартал „Струмско“ проведоха среща с кмета на община Благоевград Методи Байкушев в неговия кабинет. Решено бе, че няма да се строят общински жилища и социален комплекс в жилищния комплекс.

Това стана след дискутиране и представяне на всички аргументи от местните хора. Те бяха категорични, че кварталът има нужда от зелени площи, места за отдих и спорт, но най-вече – от детски площадки. Преди дни жителите на квартала бяха категорични, че са против изграждане на подобен тип сгради.

„Затова с екипа ми ще работим за изграждане на нов модерен парк в квартала с подземен паркинг под него. Ще кандидатстваме за финансиране по европейската програма „Развитие на регионите“.

Ако проектът бъде одобрен, паркингът ще улесни трафика, ще освободи пространство и ще ни позволи да превърнем „кафявите петна“ в приятни междублокови пространства. Освен това за периода на устойчивост паркингът ще бъде безплатен за гражданите – такова е условието на програмата“, написа във Фейсбук след срещата градоначалникът.

Община Благоевград ще търси други подходящи терени за сгради за социални услуги и общински жилища, които са от голяма важност за уязвимите групи и хората в неравностойно положение.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене