Главчев привика в ранни зори куп министри и обяви, че…

Няма непосредствена заплаха за България във връзка със ситуацията в Близкия Изток

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това беше докладвано на министър-председателя Димитър Главчев, който тази сутрин свика работно съвещание с участието на министрите на отбраната Атанас Запрянов и на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, зам.-министъра на външните работи Мария Димитрова, началника на отбраната Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност.

Правителството следи внимателно развитието на ситуацията и е в готовност да предприеме допълнителни действия при необходимост. „Нашата основна задача е да запазим живота и здравето на българските граждани в региона“, заяви премиерът Главчев.

До момента в Министерството на външните работи няма постъпили искания за евакуация. На този етап не се налага и свикване на Съвета по сигурността към МС.

Припомняме, че както БЛИЦ писа в събота вечер Техеран започна атака с дронове срещу Израел. Удари бяха регистрирани срещу Тел Авив, Йерусалим, и Димона, където се намира ядрена централа.

Повечето от ракетите и дроновете, изстреляни от Иран, са били прехванати извън границите на Израел и само ограничен брой са паднали на територията на еврейската държава.

Трета световна война: Не само Иран е атакувал Израел

Оказва се, че и други страни са се включили в нападението. По-късно стана ясно, че на практика Израел е бил атакуван от територията на Иран, „Хизбула“ от Ливан, хуситите от Йемен, групировки от Сирия и Хашд аш-Шааби, която оперира в Ирак.

Адът се отвори над Израел, Тел Авив с безпощаден отговор на Иран ВИДЕО

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене