Роден експерт извади на светли шокираща версия за атаката в Израел: Това е театър

99% от дроновете и ракетите са свалени още преди да стигнат до Израел, заяви Мохамед Халаф

„99% от дроновете и ракетите са свалени още преди да стигнат до Израел. Американските и британски военни в региона, които бяха изпратени бързо в последните дни, активно работиха и свалиха всички дронове и ракети“, каза Мохамед Халаф пред БНТ. 

„Иран още от снощи казаха, че разстоянието изисква седем часа, за да стигнат до Израел. Няма такова понятие във войните да определиш времето, в което ще стигнат ракетите“.

Мохамед Халаф каза, че изненада няма.

„Има много коментари в последните часове от най-различни анализатори, военни казаха, че това е един театър, който беше разигран между САЩ и Иран“.

Той обясни, че Израел през последните дни е променил правилата на играта с Иран. „Започва да атакува военните лидери в Сирия и Ливан“, коментира той.

Вчера корпусът на гвардейците на Ислямската революция съобщи, че военновъздушните му сили са изстреляли десетки ракети срещу конкретни израелски цели в окупираните територии, предаде иранската агенция ИРНА.

„Изстрелването на ракетите бе предприето в отговор на редица престъпления, извършени от ционисткия режим, включително и атаката срещу иранското консулство в Дамаск и убийството на група командири и военни съветници на страната ни в Сирия“, се казва още в изявлението на Корпуса.

Говорител на израелската армия също потвърди, че ракетите и дроновете са изстреляни от Иран.

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене