Кметът на община Гоце Делчев проведе среща с ръководството на фондация „Символ на любовта“

Кметът на община Гоце Делчев проведе среща с ръководството на фондация „Символ на любовта“, част от чуждестранната помощ на Свободните евангелски църкви на Германия. На срещата присъстваха Томас Шех- ръководител на Мисия Алианц, Йост Щалмид председател на управителния съвет на фондация „Символ на любовта“ и ръководител „Чуждестранна помощ“, Матиас Руф и Вилфрид Лил – членове на УС на фондацията .

По време на срещата се обсъдиха идеи за разширяване на дейността на Немската клиника в Гоце Делчев по отношение лечение и профилактика на населението, партньорството с общината и с МБАЛ „Иван Скендеров“, както и изпълнението на съвместни социални проекти. Хуманитарната организацията повече от 20 години подпомага общината чрез активно и ползотворно партньорство. През тези години бе изграден Дневен център „Символ на любовта“ за лечение и профилактика на деца и младежи със специални потребности, както и Немска клиника „Символ на надеждата“ в гр. Гоце Делчев. В годините досега фондацията многократно е подпомагала и болницата с оборудване и медикаменти, както и с оказване на подкрепа на хора в затруднено положение.

Кметът на община Гоце Делчев благодари за отличното партньорство и направеното до сега. Желанието и на двете страни е това успешно партньорство да продължи и занапред, като се развива и разширява.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене