Президентът на КНСБ похвали кмета на Благоевград Методи Байкушев

Президентът на КНСБ Пламен Димитров похвали кмета на Благоевград Методи Байкушев, с който предстои да се срещне днес. „В Благоевград се постигна нещо наистина уникално, за което бях много приятно изненадан. 1 918 лв. заплата, това наистина е най-високата в момента, дори след протеста в София, когато с 35 % се вдигна възнаграждението в училищното и детското здравеопазване. В момента в София заплатата е 1 890 лв., а вие тук сте с 28 лв. повече от столицата. Благоевград пази поне едно първо място, затова ще го поздравим. Разбира се ще поставим и много текущи въпроси, но може да кажем, че нашите структури тук си вършат работата и в здравеопазването, и в образованието, и в социалните дейности. Така, че в Благоевград нямаме някакви сериозни проблеми“, каза още той.

До дни в Благоевград предстои да заработи и тристранен съвет за сътрудничество, какъвто до този момент не е имало, стана ясно още по време на посещението на Пламен Димитров в Благоевград.

Поводът за визитата му в областния център е представяне на Националната кампания на КНСБ „По-високи доходи с твоя синдикат“. Преди пресконференцията, Пламен Димитров, е имал възможността да посети хидро енергийна компания в града, където се е срещнал с нейното ръководство. Обсъдени са били общи идеи за сътрудничество, както и инициативи, които могат да бъдат реализирани съвместно с КНСБ.

Пламен Димитров коментира, че в Благоевградска област силно впечатление прави това, че 34 % от всички работещи получават минимална заплата, а в частния сектор се дават най-ниските средни възнаграждения, което не може да е реално. Според него това говори за добре развита сива икономика, затова в рамките на кампанията ще се опитат да поставят на светло именно такива предприятия, за да се види дали действително има проблем.

Той коментира, че в цялата страна ще бъдат посетени общо 150 предприятия, част от които са на територията и на Област Благоевград. Идеята е в рамките на инициативата да бъдат показани и добри примери на работодатели, които зачитат правата на своите работници.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене