34 % от работещите в Благоевградска област са на минимална заплата, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентът на синдикалната организация са на посещение в Благоевград, за да представят Националната кампания на КНСБ „По-високи доходи с твоя синдикат“.

По време на пресконференция в зала „22-ри Септември“ той обясни подробно параметрите и целите на инициативата, като стана ясно, че в рамките на кампанията, в цялата страна, ще бъдат посетени 150 предприятия. По-късно през деня Пламен Димитров и представители на КНСБ ще се срещнат с кмета на Благоевград Методи Байкушев, който се явява един от най-големите работодатели в общината. Посетени ще бъдат и няколко предприятия. Освен това до 17.00 часа в центъра на града ще има разположена шатра, в която всеки ще може да подаде сигнал за нарушаване на трудовите му права.

Пламен Димитров коментира, че в Благоевградска област от близо 79 хил. души, наети по трудови и служебни правоотношения, около 26 хил. работят на минимална заплата по официални статистически данни.

„Това е близо 34 % от всички работници. Това според нас не може да бъде вярно. Ниската средна заплата в частния сектор и това, че около 34 % работят на минимална заплата показва, че сивата икономика е широко разпространена в Благоевградско“, каза още той.

Той обясни, че всички, които плащат минимални работни заплати ще бъдат вкарани в списъка на КНСБ, за да привлече вниманието към тези работодатели и да се види каква точно е истината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене