Националния печат

печат

„Прелели язовири потопиха страната. Пътища, мазета и къщи под вода, 40 села без ток“. Така Новинар обобщава ситуацията в страната след последните валежи.

 

„С лодка до Гърция. Това се оказва единственият начин да се отиде до южната ни съседка след проливните дъждове. Втори ден граничният пункт „Капитан Андреево“ е под вода. Опашката от тирове се изви на 6 километра. Хората от Свиленград с ужас си спомнят как преди две години бяха спасявани с гумени лодки, а животните им се удавиха, след като Марица преля“, пишеСтандарт.

 

„Четири симеоновградски села са останали без хляб, след като река Сазлийка завлече два микробуса на доставчици. До обяд вчера тя бе потопила близо хиляда декара площи в триъгълника Симеоновград – Пясъчево – Навъсен“, пише Монитор. Вестникът цитира областния управител на Шумен Донка Иванова, която уверява, че опасност за населението няма. Язовир „Тича“ „се изпуска контролирано с 32 кубически метра в секунда“.

 

„Язовирите вече са в агенцията за асансьорите и това не е черен хумор“, пише вестник Сега. „За половин година администрацията успя да изброи 78 водоема в предаварийно състояние и 2 хиляди безконтролни, но не казва къде се намират“.

 

181 трапезарии, в които се осигурява топла храна за бедните българи веднъж дневно, вече ще работят целогодишно. Вчера Европейската комисия одобри оперативната програма за подкрепа на най-нуждаещите се на стойност 123 милиона евро, а страната ни ще получи до края на годината 22 милиона лева от нея“, съобщава 24 часа.

 

Депутатите отмениха необлагаемия праг от 340 лева, съобщава Новинар.

 

„Данъчни промени за 2015 година спестяват време и пари“, съобщава Сега. „Свободните професии ще могат да избегнат довнасянето на подоходен налог. За първи път депутатите ще плащат 10 процента за „безотчетните“ пари“, отбелязва вестникът.

 

Парламентът прие и облекчение за шофьорите. „Регистрацията на колата ще става само в КАТ. Няма да ходим при данъчните при покупка на автомобил“, пише Новинар.

 

„Чакат 20 милиона лева повече данъци от онлайн игрите“, допълва Монитор.

 

„Въвеждане на мониторингов механизъм, какъвто до момента не съществува като практика в НАТО, се обмисля в централата му в Брюксел по отношение на България“, пише вестник Сега.  „Става въпрос за контрол на парите, които се отделят за модернизация на армията. Мониторингът се налага, след като армията тотално се провали в модернизацията и постигането на оперативна съвместимост с другите страни“, смята Сега.

 

„Патриотичният фронт с нарастващ апетит за власт“, пише Преса в заглавие над информацията, че „след триседмични ултиматуми от страна на Валери Симеонов“ „патриотите“ ще подкрепят правителството срещу постовете на заместник-министър на отбраната и заместник на областния управител на София. „Укротяват ПФ с постове и новините на турски език.“ Фронтът се договори с „Реформаторите“ да преместят емисията по БНТ2, отбелязва ДУМА по същия повод. „ГЕРБ прави тежки компромиси пред ксенофобите“, заявява лидерът на ДПС Лютви Местан пред Преса.

 

„Новата интрига“ в парламента е задължителното гласуване, пише Труд. „ГЕРБ и реформаторите искат първо референдум. Патриотичният фронт настоява промяната да е още на следващите избори. ДПС предлага национални листи за парламентарен вот. Ремонтират Изборния кодекс догодина“, съобщава вестникът.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене