Акция за наркотици в Пиринско, има задържани

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 47-годишен мъж от град Петрич, след като на 13.12.2023 г. в обитаван от него апартамент в ж.к. „Изток“ в града органите на реда открили около 92,4 грама амфетамин и електронна везна.

Около 18:30 часа вчера в село Микрево, община Струмяни, от криминалисти при РУ-Сандански е проверен лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж от село Поленица. В хода на извършената проверка, в автомобила са открити около 6 бр. найлонови пликчета, съдържащи общо около 2,35 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин, а в обитавано от водача жилище в с. Поленица – електронна везна. 42-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

През вчерашния ден, от органите на реда е извършена проверка на къща в град Петрич, където е намерена саморъчно свита цигара със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис.

За случаите са уведомени компетентните прокуратури и са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене