Община Благоевград с важна новина за родителите

Родителите на деца, родени през 2021 г. и подлежащи на записване в първа възрастова група в детска градина на територията на община Благоевград, могат да подават заявления по електронен път от 15 до 30 април 2024 г. Това съобщиха от Общината.

Кандидатстването се осъществява чрез електронната платформа www.priem-blagoevgrad.bg – секция „Детски градини“ – “Регистрация“.

На 21 май, след проверка на данните за достоверност, ще бъдат обявени и резултатите за класиралите се деца, а записването следва да бъде направено от 21 до 27 май.

Важно е да се има предвид, че децата с потвърден прием ще започнат да посещават детска градина в периода от 1 до 15 септември.

Електронната платформа www.priem-blagoevgrad.bg ще бъде отворена още два пъти през настоящата година. В края на месеците май и юни родителите също ще имат право да кандидатстват или да декларират желание за промяна детското заведение.

Родителят/настойникът, който подава документите трябва да следи класирането на детето в създадения си профил. Деца, за които са подадени некоректни данни ще отпадат от класиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене