ЦВЕТЕЛИНА УЗУНОВА: ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕВЪРНАХА ИЗБИРАТЕЛИТЕ В ЗРИТЕЛИ НА СКАНДАЛИ

„В предизборната кампания политиците трябва да предложат на избирателите нова, смислена кауза, която засяга техния стандарт на живот, тяхното бъдеще, а не отново да се атакуват с думи, обвинения, епитети. Напоследък те превърнаха избирателите в зрители на скандали и политически интриги, а хората трябва да са партньори в решаването на проблемите на обществото. В кампанията ще е много важно партиите да се заявят къде са в политическия спектър и да отстояват думите си, защото напоследък идеологиите се размиха за сметка на гоненето на постове. Затова на този вот ще е важно хората да избират на базата на това, което видяха досега като действия от политиците, а не на базата на това какво ще им говорят в кампанията. За съжаление, по-скоро очаквам компроматна кампания с посочване на вина в опонента“, каза в интервю за БНР пиар експертът Цветелина Узунова.

По думите й, време е за зрялост в управлението, защото тази година е изключително важна не само за нас, българите, но и за целия свят – ще се реши посоката на развитие, глобално, за поне десетилетие напред.

„ На 9 юни ще стане ясно дали Брюксел ще продължи да ни води с тази толкова погрешна неолиберална политика с измислени приоритети, които не само не са в дневния ред на хората, но и им нанасят вреди. Дали този елит напълно ще срине Европа и доскорошния начин на живот на старите европейци или Европейският съюз ще се върне към изначалната идея за съществуването му и наистина ще съумее да поправи нанесените дълбоки щети от досегашните лидери, за да могат европейските граждани да живеят сигурно, спокойно, с правилните ценности. На този фон никак не е маловажно кой и как ще управлява в България, каква позиция ще й отреди занапред. Дали ще сме послушните от последния ред, очаквайки заповеди от някои столици, или ще си спомним чии наследници сме, каква история имаме и ще отстояваме позициите си на достойна нация при това с ключово гео – стратегическо разположение на Балканите.

От пиар гледна точка смятам, че европейски и национални избори само на пръв поглед са несъвместими – всъщност в конкретната ситуация двата вота са много свързани и логично вървят заедно”, каза още Узунова. По думите й, гледайки отношенията между партиите, речника на политиците, действията им, трудно ще има нова коалиция след изборите, освен ако не видим някаква драстична промяна в предпочитанията на избирателите. Тя смята, че е твърде вероятно служебното правителство да има по-дълъг живот от очакваното. „Наблюдаваме някакво словесно надцакване между лидерите на партиите. Политиците говорят едни на други, основно през медиите и забравят, че трябва да говорят на хората. Три теми слушахме до момента –кой какъв пост ще заеме, кои сфери се разпределят и Украйна. Нямаше друга тема.

Дневният ред на българите липсваше от публичното говорене”, заяви още Цветелина Узунова. Според нея имаме нужда от политици родолюбци, компетентни за позициите си и най-вече от хора с морал и достойнство, искрено загрижени за България и народа си. „Който и да дойде на власт, ако иска да направи нещо безценно за България, трябва да работи за няколко неща – укрепване на семейните ценности, подкрепа за майчинството и децата, връщане на култа към образованието, уважението към учителя и лекаря, към интелигентните и талантливи хора, осигуряване на качествена храна също и още много в този ред – това са базови неща за оцеляването на обществото ни.

Не на последно място слагам християнските ценности, вярата и културата. Виждате какви важни задачи има пред бъдещите управници и затова трябва да овластим хора, които разбират всичко това, имат качествата и най-вече са пример със собствения си живот”, допълни за ТопПреса Цветелина Узунова. Тя подчерта и ролята на медиите в този процес като изтъкна, че е важно да се върнат към високите журналистически стандарти, защото те са били загърбени в много предавания през последните месеци. По думите й медиите имат ключова роля и за убеждаването на хората да бъдат активни на предстоящите избори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене