Почитатели на екстремни преживявания откриха рафтинг сезона по река Струма

Официално стартира сезона на екстремните преживявания и приключения по вода в Община Симитли – Рафтинг сезон 2024 година!

Екстремисти на различни възрасти, от рано тази сутрин се събраха за да преживеят това уникално преживяване. Старта на новия сезон тази година бе даден от новоизградения по проект на Община Симитли рафтинг център, по трансграничната програма Programme “INTERREG V – A GREECE-BULGARIA” 2014-2020, който се намира в лесопарка на Симитли.

Организатори на спортното мероприятие са община Симитли, Рафтинг БГ/Х-клуб и РК Дефилето. На откриване на новия сезон бе кметът на община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметът на общината с ресор „Проекти и програми“ Маруся Филатова, която сподели пред присъстващите подробности относно успешно приключения проект на Общината за изграждане на рафтинг центъра. Председателят на местния парламент Вилимир Александров и кмета на село Полето Иван Манчев, също бяха сред присъстващите на откриването.

„От новия център трасето на рафтинга се увеличава с още допълнителни нови 7 км, което за начало на трасето е идеално за начинаещи, за хора, които ги е страх да влязат да видят, защото тук от началото водата е спокойна, могат да видят, да опитат да се престрашат, да добият смелост и най-вече да се любуват на природата, на животните и на растенията. Най-важното нещо за начинаещите, които за първи път се качват в лодката, е да се слуша изцяло инструкторът, всичко което каже трябва да се изпълнява, за да може да стане едно безопасно спускане по бързеите на Струма.“, коментира рафтинг инструктора от Рафтинг БГ/Х-клуб, преди лодките да поемат по речното течение.

След официалното начало на сезона, участниците и всички почитатели на рафтинга се спуснаха по река Струма.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене