Потресаващ скандал в Лъжница! Ходжа отряза незаконно топола за да не празнуват селото Гергьовден!

Халил Бял

Халил Бял

Първо – Топ Преса държи да уточни, че не става въпрос за междуетнически скандал. Информацията и снимковият материал ни бяха пратени от жители на неврокопското село Лъжница – мюсюлмани, които обаче с години и от сърце празнуват празвника Гергьовден. 

До гробищата в селото има едно красиво горско място с голяма топола и чешма, където жителите на селото от години празнуват Гергьовден. На тополата връзват люлка и младите момчета люлят там младите момичета за здраве, както си е обичая. Днес обаче, без да пита никой местният ходжа Халил Бял най – демонстративно реже тополата, без да бъде маркирана от горското.

Напълно незаконно.

Причината за този доказано вандалски акт, е щението на мюсюлманският духовник в Лъжница да спрат да празнуват Гергьовден защото забележете „бил християнски“.

По голамата част на село Лъжница е в шок и хората са настръхнали срещу ходжата. Той пък от своя страна се е взел за герой но от страх някой все пак да не му направи нещо, заявил че утре ще лети за Англия при роднини.

Не само, че не съжалявал но заявил, че бил длъжен за го направи. Хората от Лъжница обаче искат възмездие. Искат ходжата да бъде наказан за извършеното престъпление и обществено порицание. Топ Преса категорично се включва в каузата им. Още в понеделник всички компетентни институции ще бъдат активирани от нас.

Следва продължение….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене