ОУ „Пейо Крачолов Яворов“ с. Горно Краище отбеляза Световния ден на водата

Изложба от тематични рисунки, картички, пана и сувенири изработени от талантливите ученици на ОУ „Пейо Яворов“ посрещна представителите на Община Белица и Народно читалище „Георги Тодоров 1885“, разположена в дългия коридор на училището.

Богата тематична програма подготвена от учителите Джемиле Калъч, Гергана Кокарешкова, Хатидже Муса и Фатиме Джембазка изнесоха учениците от основното училище. Акцентът на програмата бе поставен върху това, че водата е живот и трябва да се отнасяме с уважение към нея, да я ценим и да не я изразходваме на празно.

Впечатлени от изявите на слънчевите и талантливи деца, гостите на събитието отправиха покана към директора на училището Ахмед Дунгьов , програмата да бъде изнесена на общинско ниво в седмицата на детската книга и изкуствата за деца, която всяка година се организира от Община Белица и местното читалище.

Тази година мотото на Световния ден на водата е „Вода за мир“. Световният ден на водата насочва вниманието върху грижата за опазването на водата и устойчивото управление на този жизнено важен ресурс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене