Д-р В. Мончева – РЗИ: 21 случая с covid-19 в област Благоевград, 8 са излекувани, 9 под домашна карантина, няма тежки случаи

 „Към момента брой потвърдени положителни случаи на Covid-19 от Националната референтна лаборатория за област Благоевградса общо  21 случая. Излекувани са 8 лица, 9 лица са под домашна карантина, лекуват се в къщи, в много добро състояние,  трима са починалите“ – това обобщение направи  в интервю за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Тя посочи, че има само 1 пациент, който е хоспитализиран в инфекциозно отделение на болница „Югозападна“ в Сандански. Той е от село Плоски, наскоро се е завърнал от Англия, но състоянието му се подобрява.

  Вчера има новоприет пациент  в инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград. Пациентът е от град Симитли,  но той още не е потвърден от Националната референтна лаборатория

  Д-р Мончева съобщи, че има заразени с Covid-19 от селата Корница и Долно Драглище, които са леки случаи и се лекуват в къщи.

  Изписан е пациентът от МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев.

  Към момента няма заразени медицински лица в област Благоевград.

  „До момента в град Банско са изследвани около 700 лица, 23 от тях са изградили антитела,  т.е. те са се срещнали с вируса – изкарали са го по-леко или като вирусоносители, но вече са напълно здрави. Имаме 18 лица с igm, което е показател за една ранна инфекция. От всички тези лица бе взет носогърлен смив, който беше изпратен за PSR в Националната референтна лаборатория в София, но до момента всички резултати са отрицателни“ – каза в заключение д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене