Прокоба скова Югозападна България: Сезонът на самоубийствата изправи на нокти полиция, психиатри, спешни медици и съдебните лекари

.

Самоубийствата станаха запазена марка за българите, а броят им през последните дни регистриран само в Югозападна България, изправи на нокти полиция, психиатри, спешни медици и най-вече съдебните лекари, които правят аутопсиите на телата.

Не минава седмица, без някой да увисне на бесилото или да скочи от висок етаж – двата предпочитани метода от самоубийците в региона. Другите им общи черти са, че са главно млади хора, а защо го правят?

Тази сутрин в Сандански!

46-годишен военен от Сандански, който служи в Симитли, се застреля рано тази сутрин на мтри от казанджийницата в курортния град.

Познатият на съгражданите си Георги Перухов натиснал спусъка на личния си пистолет и сложил край на живота си.  Произвел е изстрел в главата си. Новината разтърси колегите му и всички, които го познават. Георги е семен, баща на едно дете. Пристигналите на място спешни екипи констатирали смърта.
Към момента се провеждат процесуално следсвени действия. Какви са мотивите му за вземане на това тежко решение остава загадка?

Смъртен случай в Радомир!

Трагедия потресе Радомир. Млада жена на около 40 години е открита снощи мъртва в парка в града.

Съпругът ѝ подал вчера сигнал в полицията, че е изчезнала. По-късно била открита обесена в градския парк.

По случая се води разследване. По непотвърдена информация най-вероятно става въпрос за самоубийство. Семейството има малко дете.

Бесило в петричкото село Коларово! 

На 20 март 56-годишната Елеонора М. от петричкото село Коларово също се е самоубила, увисвайки бесило.
Медицинска сестра от отделението по ортопедия в болницата в Петрич е открита мъртва вчера, черната новина потресе и шокира всички, които я познават. Елеонора М. от петричкото село Коларово е открита , увиснала на собственоръчно направено бесило.

Мотивите за фаталното и решение са неясни.Според част от коментарите е имала здравословен проблем. “ Изключителна жена, пример за професионалист и добър човек, цялото село е шокирано, така съселяните и коментираха случилото се с Елеонора.Разлог
Само преди 8 дни 50-годишният майстор на паметниците в Разлог Б. Кирев увисна на бесилото. Местните коментират, че от два дни нямало връзка с майстора, и когато е потърсен в къщата му е намерен на етажа увиснал на въжето.

Незабавно е извикан екип на Спешен център, който е констатирал смъртта, а пристигналите на място полицаи направили оглед и не установили следи от насилие, касае се за самоубийство. Какви са причините за фаталното решение на майстора остават загадка.

Броят на самоубийците се увеличава, посягат на живота си, като всеки четвърти опит завършва с фатален край. Според установените мотиви около 50% от опитите са заради конфликти с роднини, колеги, съученици, около 30 на сто са заради тежко заболяване или психически проблеми. За един от 10 опита не са посочени мотиви, а до 8% от посегналите на живота си го правят заради финансови проблеми, твърдят експерти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене