В Благоевград откриха благотворителното събитие „ЗаЕдно за Милион усмивки“

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, председателят на Комисията по социална политика -Христо Михалков и общински съветници присъстваха на официалното откриване на благотворително събитие под надслов „ЗаЕдно за Милион усмивки“.

Днес се проведе благотворителна инициатива, организира от Дирекция „Социално подпомагане“ в партньорство с Община Благоевград, на която присъстваха много деца от приемни семейства, родители и представители на институции от областите Благоевград, Кюстендил и Перник.

Кметът Методи Байкушев даде старт на първата по рода си проява в Благоевград, която е с акцент детското развитие при условията на приемна грижа и опазването на околната среда.
Всички участници и гости на събитието имаха възможност да разгледат благотворителна изложба на ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, а възпитаници от музикална паралелка на гимназията отправиха музикален поздрав към децата в приемни семейства.

Кулинарен базар на доброволци и ученици от ПГТЛП „Гоце Делчев“- и изложба на изделия, изработени от ученици от Осмо училище в Благоевград бяха подредени във фоайето на сградата на Община Благоевград.

Програмата на събитието продължи с кръгла маса за обмен на опит и добри практики на тема „Детето и детското развитие при условията на приемна грижа“, а пред зала „22-ри Септември“ за децата се състоя уникален детски празник с много спортни игри и забавления.
В инициативата взеха участие над 80 деца и техните приемни родители.

Всяко дете заслужава да расте в семейна среда, затова този форум е повод институциите да се обединим за създаването на ясни правила за осигуряване на стандарт за родителите в приемна грижа“, заяви на пресконференция Александър Балев, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград.
Той обяви, че набраните средства от инициативата ще бъдат насочени за закупуване на „Шишеяди“, което ще помогне за по-чиста околна среда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене