Ученици от езиковата гимназия в Смолян организират концерт в подкрепа на Фондация „Искам бебе“

Ученици от езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Смолян организират концерт „Мелодии на надеждата“ в подкрепа на Фондация „Искам бебе“. Това съобщи за „Фокус“ Веселина Пичурова – училищен психолог. „Концертът е посветен на семействата с репродуктивни проблеми. Идеята за организирането му и подкрепата на фондацията се зароди миналата година след благотворителен концерт за дете със здравословни проблеми, организиран от нас. Той беше много успешен и получихме голяма подкрепа от гражданите на Смолян. След него координаторът на фондацията ни се обади и ни помоли да направим концерт за фондацията. Така в деня на рождения ден на „Искам бебе“ – 25 март, когато е и Благовещение и те навършват 17 години, ще бъде нашият благотворителен концерт, който се организира от децата от Ученическия съвет на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Смолян“, поясни Пичурова.

Тя уточни, че инициативата не е насочена към конкретно семейство, но на този етап фондацията подкрепя 3-4 семейства от Смолян. „Знаем, че инвитро процедурите са доста скъпи. Община Смолян също има такъв фонд. За съжаление хората се притесняват на тази тема. Но това, което ме изненада е, че има деца и хора от Смолян, които казват, че имат познати, чиито живот е свързан с инвитро или имат деца след направена такава процедура“, посочи училищният психолог.

Много са партньорите и участниците в концерта, които са привлечени от учениците-организатори на събитието. В него ще участват и ученици от други училища в града, състави на Обединения детски комплекс, читалища от Смолян и детска градина, като в него ще се включа и 101 каба гайди и самодейци.

Благотворителният концерт ще бъде на 25 март от 18:30 часа в Родопския драматичен театър – Смолян.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене